Söker du ett nytt jobb i Stockholm?

Söker du ett nytt jobb i Stockholm?

Huvudstaden lockar

Ett nytt jobb i Stockholm

Söker du ett nytt jobb i Stockholm? Är du sugen på att flytta för att få det? Om du inte är förberedd så kan det fort bli väldigt överväldigande och tanken på allt vad en flytt innebär kan sätta käppar i hjulet för dig. Vi är här för att hjälpa dig att underlätta processen. Det kan spara dig för både tid och pengar.

Detta är några av de tips vi kan ge dig. När du flyttar till Stockholm eller vilken stad som helst i världen, måste du prata med människor. Kommunikation är väldigt viktigt och speciellt i de första stadierna av en flytt. Kom ihåg, du förändrar ditt liv och det kan ha en stor inverkan på ditt liv. Därför är det extra viktigt att dela med sig av sina tankar och känslor kring flytten till de som indirekt påverkas av din flytt. Det kan vara familj, vänner och kollegor på ditt gamla jobb och ditt nya.

  • Tänk på alla kostnaderna.
  • Behöver du transporthjälp
  • Flyttstäd, ska du ta det själv eller vill du ha hjälp?
  • Behöver du ta ledigt för at flytta?
  • Byte av vårdcentral och tandläkare
  • Internet i din nya bostad
  • Elavtal

Ovannämnda är bara några av många saker som man man måste ta tag i vid en flytt. En flyttbudget kan vara bra att förbereda i så god tid som möjligt. Det tillkommer alltid kostnader som man inte har räknat med. Det kan fort bli en dyr historia om man inte tänker till. Se till att säga upp alla avtal du har i din nuvarande bostad i god tid så att du inte betalar dubbelt i en period. Behöver du magasinera en del av dina saker? Kolla priser noga, det kan variera kraftigt. 

Behöver du köpa nya möbler?

En annan sak som man kanske inte tänker på är storleken på din nya bostad. Passar dina möbler in? Kanske du måste sälja de du har och köpa nya. Det kräver lite planering och då kan det vara skönt att ha lite tid på sig. Vill du skänka bort dina gamla möbler så ta kontakt med några av de second hand butiker eller loppisar som finns i närheten. De kommer ofta och hämtar dina möbler. Gör de inte det så kan man be en flyttfirma om hjälp att komma och tömma din gamla lägenhet på det som ska skänkas bort. Återvinning är viktigt i dessa tider och man gör också en god gärning då pengarna ofta går till välgörenhet. 

Det är spännande med nytt jobb och ny bostad. Lite intressant fakta om flytt. Genomsnittssvensken flyttar i snitt 11 gånger i sitt liv. Det kan vara att man flyttar ihop eller flyttar isär. På grund av jobb eller utbildning, eller bara för att man är sugen på miljöombyte.

Senaste inlägg