Packa på rätt sätt

Har du någon gång flyttat så vet du att det är mer än vad man har föreställt sig. Alla är vi olika men en sak som vi alla vill är att det ska gå snabbt och smidigt och helst utan att något går sönder i flytten. Det är mycket att tänka på och här delar vi med oss av några enkla tips som kan underlätta i flytten om ni ska göra den själva.

När det är sagt så är vi på Fix Kalle experter på att packa på rätt sätt och i rätt ordning. Vi kommer hem till er eller till erat företag med allt material som behövs. Det kan vara flyttkartonger av olika katergorier, annat material som tejp, fyllnadsmaterial, flyttfiltar och inte minst personal att hjälpa dig.

img

Vi hjälper dig med:

 • 01 Packhjälp med riktig emballage
 • 02 Nedmontering och uppmontering
 • 03 Privat, företag, föreningar
 • 04 Villor, lägenheter, kontor eller lager

Priser

Se vår fullständigt prislista med RUT-avdrag direkt på fakturan.

Se prislista
 • Packhjälp i Stockholm
 • 2 man 595 kr/h efter RUT-avdrag
 • img

  Flyttlådor

  Alla har vi gått till affären och bett om bananlådor eller andra bra lådor att packa sina saker i när vi ska flytta. Men är det så bra? Det beror på vem du frågar. 
  De allra flesta flyttfirmor och även vi på Fix Kalle rekommenderar alltid att använda sig av flyttlådor av bästa kvalitet. Detta för att underlätta i flytten då de tål mycket mer och de staplas också lättare ovanpå varandra. Det är en billig investering för att skydda dina ägodelar på bäst sätt.

 • img

  Packa inte lådorna för tungt

  Det säger sig nästan själv, men det kan vara fort gjort när man vill blir färdig fort. Även en låda av bästa kvalitet tåler inte vad som helst. 
  Böcker är ett sådant exempel. Ett tips är att lägga böcker i botten och sedan kuddar ovanpå. Eller i köket, dina tunga köksmaskiner i botten och sedan dina kökshanddukar runt för som skydd. 
  Detta är saker som vi vet och när ni anlitar en flyttfirma för att hjälpa er med att packa era ägodelar så tar vi alltid hänsyn till en säker packning. 

 • img

  Märkning av flyttlådor

  Detta är viktigare än många tror. Inte bara för att veta vad som ligger i lådorna utan det blir lättare när man kommer fram till sin nya bostad eller lokal. Man vet vilken låda som ska till vilket rum. 
  Vi rekomenderar stora lappar, gärna i olika färger, till exempel grönt för kök, blått för bad, röd för vardagsrum osv. 
  Det underlättar inte bara för dig själv utan också för flyttpersonal som hjälper dig att bära på plats vi ankomst.


 • img

  Förbered i god tid

  Ni kan förbereda er genom att köpa in det som underlättar vid en flytt. Det kan vara bubbelplast, silkespapper, plastpåsar, flyttlådor av bra kvalitet i olika storlek, tejp, märklappar och tuschpennor fär att nämna några. Detta hittar ni i många butiker. 
  Ni kan också ta kontakta med oss på Fix Kalle då vi lagerför detta till konkurrenskraftiga priser. 
  Hör gärna av er för pris och leverans.

FAQ

 • Hur packar jag in i flyttkartonger på rätt sätt?

  Ställ tallrikar på högkant, lägg ej platt. Använd textil på botten och sidorna. Använd silkespapper för varje talrik. 

 • Kan jag packa endast böcker i en flyttkartong?

  Det kan du göra, dock vi rekommenderar att du blandar 50% böcker och 50% textil. Alldeles för tunga kartonger är inte kul att bära :)

 • Kan jag använda sopsäckar?

  Ja, det kan du göra. Tänk dock på att det går då inte använda pirran. 

 • Kan jag använda banankartonger?

  Ja, det går bra. Men glöm inte att du kan låna våra kartonger helt kostnadsfritt. 

Det finns många goda skäl att anlita Fixkalle🤗🧑🏼‍🔧

Offert